Tatjana Gjurković je magistra psihologije, psihoterapeutkinja – certificirana transakcijska analitičarka (CTA), privremena učiteljica i supervizorica transakcijske analize (PTSTA) i registrirana terapeutkinja igrom (RPT).

Biografija

Tatjana Gjurković je 2007. godine diplomirala psihologiju u Zagrebu. Iste godine upisuje studij transakcijske analize s velikom željom da postane psihoterapeut. 2008. godine se zapošljava u jednom gradskom zagrebačkom vrtiću kao psiholog što uvelike utječe na njezin daljnji profesionalni put. Promatrajući djecu o kojoj se skrbila za vrijeme njihovog boravka u vrtiću, primijetila je veliki broj djece s različitim socio-emocionalnim poteškoćama. To ju je motiviralo da dodatno upiše edukaciju iz terapije igrom. Prvi puta se iz tog područja educira 2010.godine, a potom je 2011. završava integrativnu terapiju igrom na Kanadskom Rocky Mountain Play Therapy Institutu. 2012. godine po prvi puta dovodi vodeće stručnjake iz terapije igrom u Hrvatsku kako bi što veći broj stručnjaka bio educiran iz ovog područja. 2014.godine postaje Registrirana terapeutkinja igrom te 2015. godine postaje certificirana transakcijska analitičarka – psihoterapeutkinja. 2016. stječe kvalifikacije za Privremenog učitelja i supervizora iz transakcijske analize te počinje voditi edukaciju iz transakcijske analize za buduće psihoterapeute.

Od 2010.godine Tatjana radi u Centru Proventus gdje provodi psihoterapiju po principima transakcijske analize i terapije igrom. Uz to drži različite radionice i edukacije za stručnjake mentalnog zdravlja i za roditelje. Voditeljica je različitih projekata sufinanciranih od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja i Grada Zagreba, ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Njezinim zalaganjem Centar Proventus postaje prvi licencirani centar za provođenje edukacija iz područja terapije igrom u Hrvatskoj od strane Američke organizacije terapije igrom (APT). 2015.godine počinje voditi jedinstveni dvogodišnji program za psihoterapeute koji se dodatno žele subspecijalizirati u radu s djecom po principima terapije igrom. Također, suosnivačica je i predsjednica Hrvatske udruge za terapiju igrom, članicu SPUH-a s ciljem promicanja terapije igrom te očuvanja visoke profesionalnosti i etičnosti u radu s djecom.

​Tatjana je dodatno educirana iz područja relacijske supervizije u sklopu European Centre for Psychotherapeutic Studies i Instituta za integrativnu psihoterapiju i savjetovanje IPSA. Pruža usluge supervizije stručnjacima pomagačkih struka.

Autorica je knjige „Terapija igrom: Kako razviti vještine za razumijevanje djeteta i produbiti odnos s njim” te je ko-autorica mnogobrojnih terapeutskih slikovnica za djecu.

Svoje slobodno vrijeme najradije provodi aktivno u prirodi, planinareći ili biciklirajući dijeleći te dragocjene trenutke sa svojim najbližima a najčešće sa suprugom, psom Kolijem i mačkom Kunom.