Darovita djeca – prepoznavanje, razumijevanje, usmjeravanje unutarnjeg svijeta darovite djece

Zašto je osmišljena edukacija “Darovita djeca – prepoznavanje, razumijevanje, usmjeravanje unutarnjeg svijeta darovite djece”?

Da bismo odgovorili na pitanje zašto smo osmislili ovu edukaciju, prvo si trebamo postaviti sljedeća pitanja: što je darovitost? Je li to talent ili kreativnost ili, možda, visoki IQ?

O darovitoj djeci (i odraslima) znamo puno više nego što je bio slučaj ranijih godina. No, unatoč tomu, još je puno nepoznanica pa i nejasnih informacija koje stručnjacima koji rade s djecom, pa i samoj darovitoj djeci mogu otežati svakodnevicu i kvalitetu života.

Edukacija Centra Proventus “Darovita djeca – prepoznavanje, razumijevanje, usmjeravanje unutarnjeg svijeta darovite djece” kroz 58 školskih sati obrađuje ključne točke rada s darovitom djecom od prepoznavanja darovitosti i razumijevanja do osnaživanja stručnjaka koji rade s djecom da odaberu najbolji pristup kojim darovitom djetetu mogu pomoći da ostvari svoje potencijale a smanji poteškoće s kojima se susreće.

Kome je edukacija namijenjena?


Namijenjena je:

Odgajateljima, psiholozima, terapeutima, pedagozima, učiteljima, socijalnim djelatnicima…

Što ćeš naučiti?


– Različiti pogledi na darovitost
– Unutarnji svijet darovite djece
– Što sve ukazuje na darovitost
– Senzibilnost darovite djece
– Što kada se utvrdi darovitost djeteta – zakonski okviri i propisi
– “Meni je dosadno!” – darovito dijete u odgojno obrazovnom sustavu
– Darovitost u različitim područjima inteligencije
– Kako osnažiti darovito dijete
– Kako postaviti granice darovitom djetetu

Preuzmite brošuru za više informacija:

Saznajte više o Unutarnjem svijetu darovite djece:

Unutarnji-sijet-darovite-djece

Tko vodi edukaciju?


Tea Knežević

tea-square

Marina Milković

marina-milkovic

Kako je edukacija organizirana?


Edukacija će se održati kroz ukupno šest dana tri vikenda: subota i nedjelja od 9.30 do 17.00.

Po čemu su naše edukacije posebne?


Stručnjaci Centra Proventus iza sebe imaju višegodišnje iskustvo u radu s djecom i darovitom djecom. Osim toga, kroz višegodišnju suradnju s odgojno-obrazovnim institucijama upoznati smo s najčešćim problemima s kojima se susreću stručnjaci koji rade s djecom a kroz konzultacije za roditelje imaju dobar uvid u poteškoće s kojima se nose roditelji, posebice roditelji darovite djece. Cijeli taj spektar znanja i iskustava omogućuje im da edukaciju maksimalno prilagode izravnim potrebama korisnika.

Za nas svaki polaznik je jedinstven te želimo upoznati upravo vašu jedinstvenost, podržati i poticati razvoj vaših potencijala. Kada se susretnemo na našim edukacijama, svjesni smo da svaki od polaznika ima već prethodno životno iskustvo, stečeno znanje i vještine u sklopu različitih vrsta prethodnih obrazovanja. I želimo to poštivati i cijeniti zbog čega u svom pristupu našeg prenošenja znanja i vještina, uzimamo u obzir iskustvo i znanje svakog polaznika. Smatramo to njegovom polazišnom točkom te je uklapamo u potrebe grupe i same edukacije. Drugim riječima, u svakom našem obliku rada njegujemo takozvani pristup usmjeren na osobu.

Upravo zato naše edukacije su iskustvene i transformativne. Želimo potaknuti svakog polaznika da otkrije o sebi neke stvari koje možda nije znao/la da zna, nije do sada otkrio/la da može. Potičemo vas da povežete svoje dosadašnje znanje i iskustvo s onim kojim vam mi nudimo kako biste isto mogli odmah integrirati u svoju praksu. Smatramo a i praksa nam to opetovano dokazuje da je to najbolji način da nova znanja i vještine postanu dio vas i vaše prakse.

U kreiranju svih naših programa (predavanja, vježbi, pitanja za diskusiju, primjera, demonstracija) puno promišljamo o vama i vašim potrebama. Želimo odgovoriti na potrebe koje smo kroz vlastito iskustvo ili u radu s vašim kolegama prepoznali da se jako često pojavljuju te vam ponuditi sadržaj kako biste zadovoljili te potrebe bilo da je riječ o potrebi za novim znanjem, za emocionalnom podrškom, za novim vještinama ili nečem sličnom.

U brojnim evaluacijama, dobili smo povratnu informaciju da se polaznici osjećaju prepoznato, prihvaćeno i uvaženo zbog čega nam se opetovano vraćaju. U nastavku su izjave nekih od naših dosadašnjih polaznika:

Cijena edukacije: 3800,00kn*
*Cijena s popustom za rane prijave: 3600,00kn

Cijena uključuje:
58 školskih sati stručne edukacije
Pisane materijale
Certifikat o sudjelovanju na edukaciji

Sljedeći termin održavanja edukacije:
listopad 2022
Trenutno nema otvorenih događaja.