Terapija igrom: vještine i intervencije u radu s djecom

Zašto je osmišljena edukacija “Terapija igrom: vještine i intervencije u radu s djecom”?

Procjenjuje se da jedno od jedanaestero djece ima poteškoće u emocionalnom razvoju i/ili u ponašanju. Te poteškoće ponekad se pojavljuju samo unutar obitelji, no često ne ostaju samo u okviru obitelji. Cijeli niz stručnjaka koji rade s djecom (odgojiteljice, učiteljice, psihologinje, pedagoginje, logopedinje itd.) na neki način se susreću s tim poteškoćama. Istovremeno, klasični oblici edukacija stručnjaka za rad s djecom rijetko uključuju terapeutsku igru kao medij interakcije i intervencije. Igra kao medij komunikacije je istovremeno najprimjerenija djetetovom svijetu, načinu razmišljanja i razvojnim mogućnostima.

“Terapija igrom: vještine i intervencije u radu s djecom” kroz 70 školska sata će vam omogućiti da bolje razumijete djetetov svijet te da razvijete vještine komunikacije koje pomažu u povezivanju s emocionalno otuđenim djetetom. Ovo razumijevanje je baza za rješavanje bilo kakvog problema jer omogućava stručnjaku da lakše ostvari kontakt i komunikaciju s djetetom. Edukacija je odobrena od strane Američke organizacije za terapiju igrom.

Centar Proventus je ovlašteni centar za održavanje edukacija iz terapije igrom, registriran pod brojem #15-416.

Poslušajte o čemu se radi u programu:

Kome je edukacija namijenjena?


Edukacije je namijenjena:

– stručnim suradnicima poput psihologa, pedagoga, socijalnih pedagoga, edukacijskih rehabilitatora, socijalnih radnika, psihijatara, logopede
– odgajateljima i učiteljima

Koje su teme radionica?


1.radionica: Vještine nedirektivne terapije igrom

2.radionica: Osnovne tehnike za rad u pijesku i korištenje priča

3.radionica: Korištenje ekspresivnih tehnika u radu s djecom: crtež i lutke

Supervizija

4.radionica: Integracija znanja i certifikacija

Tko vodi edukaciju?


Tatjana Gjurković

tatjana2

Tea Knežević

tea-square

Kako je edukacija organizirana?


Edukacija se sastoji od ukupno 9 dana.

Prva radionica “vještine nedirektivne terapije igrom” održava se tri dana pri čemu svaki dan počinjemo u 9.30 i završavamo u 17.00.

Druge dvije radionice organizirane su u naredna četiri dana pri čemu svaki dan počinjemo u 9.30 a završavamo u 17.00.

Svaki dan je koncipiran od 4 blokova u trajanju od 90-120 minuta. Između blokova predviđene su dvije kraće pauze te jedna pauza za ručak u trajanju od 60 minuta.

Supervizija je organizirana od 14.00 do 20.00 a završni, certifikacijski dan počinje u 9.00 i završava u 15.00.

DSC05796 as Smart Object-1

Po čemu su naše edukacije posebe?


Ono što je posebno u radu Centra Proventus jest takozvani pristup usmjeren na polaznika što znači da je u svakom programu, svakoj edukaciji, svakoj radionici na prvom mjestu polaznik i dobrobit koju polaznik može dobiti za sebe.

Sve radionice Centra Proventus su iskustvene: to znači da ćete znanje i dobiti i doživjeti, osjetiti. Na taj se način naučeno brže “upisuje” u dugoročno pamćenje i naravno, bolje razumije i kasnije lakše primjenjuje. U praksi to znači da nećete samo sjediti i loviti bilješke nego biti uključeni u niz pomno odabranih aktivnosti, uživljavati i doživljavati, povremeno se susresti s nekim vlastitim zakopanim emocijama ili se prisjetiti nekih davnih neostvarenih želja koje je život gurnuo u stranu.

Sve to polaznici edukacija itekako osjete i u velikoj se mjeri vraćaju i uključuju i u druge sadržaje koje nudimo. Evo opisa iskustvo s ove edukacije nekih polaznika:​

Cijena edukacije: 6.500,00 kn*

*Plaćanje je moguće u 6 rata.
*Za rane prijave odobravamo nižu kotizaciju u iznosu od 6000,00 kn.

Cijena uključuje:
62 školskih sati stručne edukacije
8 školskih sati grupne supervizije
Potvrdu o sudjelovanju za 70 sati stručne edukacije
Osvježenja u pauzama
Pisane materijale (skriptu) i knjigu “Terapija igrom, 2.izdanje” autorice Tatjane Gjurković

ožujak 2020
Trenutno nema otvorenih događaja.
preloader