Terapija igrom: vještine i intervencije u radu s djecom

Zašto je osmišljena edukacija “Terapija igrom: vještine i intervencije u radu s djecom”?

Procjenjuje se da jedno od jedanaestero djece ima poteškoće u emocionalnom razvoju i/ili u ponašanju. Te poteškoće ponekad se pojavljuju samo unutar obitelji, no često ne ostaju samo u okviru obitelji. Cijeli niz stručnjaka koji rade s djecom (odgojiteljice, učiteljice, psihologinje, pedagoginje, logopedinje itd.) na neki način se susreću s tim poteškoćama. Istovremeno, klasični oblici edukacija stručnjaka za rad s djecom rijetko uključuju terapeutsku igru kao medij interakcije i intervencije. Igra kao medij komunikacije je istovremeno najprimjerenija djetetovom svijetu, načinu razmišljanja i razvojnim mogućnostima.

“Terapija igrom: vještine i intervencije u radu s djecom” kroz 70 školska sata će vam omogućiti da bolje razumijete djetetov svijet te da razvijete vještine komunikacije koje pomažu u povezivanju s emocionalno otuđenim djetetom. Ovo razumijevanje je baza za rješavanje bilo kakvog problema jer omogućava stručnjaku da lakše ostvari kontakt i komunikaciju s djetetom. Edukacija je odobrena od strane Američke organizacije za terapiju igrom.

Centar Proventus je ovlašteni centar za održavanje edukacija iz terapije igrom, registriran pod brojem #15-416.

Preuzmite brošuru za više informacija:

Poslušajte o čemu se radi u programu:

Kome je edukacija namijenjena?


Edukacije je namijenjena:

– stručnim suradnicima poput psihologa, pedagoga, socijalnih pedagoga, edukacijskih rehabilitatora, socijalnih radnika, psihijatara, logopede
– odgajateljima i učiteljima

Koje su teme radionica?


1.radionica: Vještine nedirektivne terapije igrom

2.radionica: Osnovne tehnike za rad u pijesku i korištenje priča

3.radionica: Korištenje ekspresivnih tehnika u radu s djecom: crtež i lutke

Supervizija

4.radionica: Integracija znanja i certifikacija

Tko vodi edukaciju?


Tea Knežević

tea-square

Kako je edukacija organizirana?


Prva radionica “Vještine nedirektivne terapije igrom” održava se kroz tri dana (subota, nedjelja, ponedjeljak) pri čemu svaki dan počinjemo u 9.30 i završavamo u 17.00.

Druge dvije radionice organizirane su na način da se provode kroz dva vikenda (subota i nedjelja) pri čemu svaki dan počinjemo u 9.30 a završavamo u 17.00.

Svaki dan je koncipiran od 4 blokova u trajanju od 90-110 minuta. Između blokova predviđene su dvije kraće pauze (15 minuta) te jedna pauza za ručak u trajanju od 60 minuta.

Supervizija je organizirana online u dvije odvojene grupe u koje će se polaznici podijeliti prema svojim mogućnostima (jedna grupa od 8 do 14h, druga od 15 do 21h). Certifikacijski dan održava se uživo te također počinje u 9h i završava u 15h.

DSC05796 as Smart Object-1

Po čemu su naše edukacije posebne?


Za nas svaki polaznik je jedinstven te želimo upoznati upravo vašu jedinstvenost, podržati i poticati razvoj vaših potencijala. Kada se susretnemo na našim edukacijama, svjesni smo da svaki od polaznika ima već prethodno životno iskustvo, stečeno znanje i vještine u sklopu različitih vrsta prethodnih obrazovanja. I želimo to poštivati i cijeniti zbog čega u svom pristupu prenošenja znanja i vještina, uzimamo u obzir iskustvo i znanje svakog polaznika. Smatramo to njegovom polazišnom točkom te je uklapamo u potrebe grupe i same edukacije. Drugim riječima, u svakom našem obliku rada njegujemo takozvani pristup usmjeren na osobu.

Upravo zato naše edukacije su iskustvene i transformativne. Želimo potaknuti svakog polaznika da otkrije o sebi neke stvari koje možda nije znao/la da zna, nije do sada otkrio/la da može. Potičemo vas da povežete svoje dosadašnje znanje i iskustvo s onim kojim vam mi nudimo kako biste isto mogli integrirati u svoju praksu. Smatramo a i praksa nam to opetovano dokazuje da je to najbolji način da nova znanja i vještine postanu dio vas i vaše prakse.

U kreiranju svih naših programa (predavanja, vježbi, pitanja za diskusiju, primjera, demonstracija) puno promišljamo o vama i vašim potrebama. Želimo odgovoriti na potrebe koje smo kroz vlastito iskustvo ili u radu s vašim kolegama prepoznali da se jako često pojavljuju te vam ponuditi sadržaj kako biste zadovoljili te potrebe bilo da je riječ o potrebi za novim znanjem, emocionalnom podrškom, novim vještinama ili nečem sličnom.

U brojnim evaluacijama, dobili smo povratnu informaciju da se polaznici osjećaju prepoznato, prihvaćeno i uvaženo zbog čega nam se opetovano vraćaju. U nastavku su izjave nekih od naših dosadašnjih polaznika:

Cijena edukacije: 880 €*

Po prijavi na edukaciju polaznik uplaćuje 150 eura administrativne naknade, a ostatak iznosa (730 eura) dogovara obročno plaćanje ili plaća ukupan iznos – prema osobnom izboru.

*Plaćanje je moguće u 6 rata.
*Cijena s popustom: 815 € vrijedi za: prijavu dvoje i više stručnjaka iz iste ustanove i za one koji su prethodno pohađali program(e) (Primjena terapeutske igre u vrtićkom okruženju, TA 101, TA 202, Terapija igrom za roditelje, Darovita djeca)

Cijena uključuje:
62 školskih sati stručne edukacije
8 školskih sati grupne supervizije
Potvrdu o sudjelovanju za 70 sati stručne edukacije
Osvježenja u pauzama
Pisane materijale (skriptu) i knjigu “Terapija igrom, 2.izdanje” autorice Tatjane Gjurković

Sljedeći termin održavanja edukacije:
kolovoz 2024
Trenutno nema otvorenih događaja.