Nikada nemoj posumnjati da mala skupina brižnih, predanih ljudi može promijeniti svijet, jer to je u stvari jedino što ga može promijeniti.

Margaret Mead

TA 202 – Napredna edukacija iz transakcijske analize – primjena TA u radu s djecom i obiteljima

Možda nećete promijeniti cijeli svijet, no kada postanete dijelom napredne edukacije iz Transakcijske analize, TA 202, svjedočit ćete promjenama u sebi i u ljudima oko sebe. Edukacija TA 202 je prvi korak na putu ka tomu da postanete psihoterapeut ili terapeut savjetnik.

Napredna edukacija iz transakcijske analize – TA 202 – smjer psihoterapija s primjenom TA u radu s djecom, mladima i obiteljima namijenjena je svima onima koji su odlučili steći znanja i vještine kako bi pomagali djeci, mladima, njihovim roditeljima i odraslima općenito kada se suoče s teškoćama u socijalnom, emocionalnom, kognitivnom i/ili fizičkom području života.

Što je posebno u TA 202 Centra Proventus?

TA 202 u Centru Proventus, vas upoznaje ne samo s Transakcijskom analizom nego i s tehnikama Terapije igrom koje će vam umnogome pomoći kada budete radili s mlađim klijentima, djecom ali i odraslima. Prepoznavši u vlastitom radu i iskustvu značaj uporabe tehnika terapije igrom, u Centru Proventus odlučili smo pružiti znanje i iz jednoga i iz drugoga kroz jednu edukaciju- TA 202. I zato, po završetku edukacije polaznici će moći steći dvije titule:

 • Certificirani transakcijski analitičar – CTA-P po kriterijima Europske organizacije iz transakcijske analize (više možete saznati ovdje: http://www.eatanews.org)
 • Registrirani terapeut igrom – RPT – po uvjetima Američke organizacije iz terapije igrom (APT, više informacija o tome kako možete postati Registrirani terapeut igrom možete saznati ovdje: https://www.a4pt.org).

Tko vodi edukaciju?

TA 202 edukaciju vode Tatjana Gjurković i Alessandra Pierrini.

Tatjana Gjurković je diplomirana psihologinja, certificirana psihoterapeutkinjat transakcijske analize i terapeutkinja igrom. Tatjana ima desetogodišnje iskustvo u radu s klijentima kako odraslima tako i djecom, a u svojem radu kontinuirano primjenjuje znanja i vještine i iz transakcijske analize i iz terapije igrom.

Alessandra Pierrini je magistra psihologije, psihoterapeutkinja, učiteljica i supervizorica transakcijske analize (TSTA). Predsjednica je Talijanskog udruženja za metodologiju psihoterapije Transakcijske analize od 2010. godine i osnivačica je i sudirektorica Centra Physis u Rimu. Niz godina vodi i grupnu i individualnu terapiju ii ma bogato iskustvo u terapeustkom radu ali i u poučavanju.

Osim voditeljica polaznici će kroz edukaciju TA 202 upoznati i niz gostujućih predavača iz Hrvatske i svijeta od kojih svaki ima dugogodišnje iskustvo u radu s klijentima ali i u vođenju edukacija. Neki od njih su i:

 • Barbara Repinc Župančić (Slovenija)
 • Giles Barrow (Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije)
 • Vanda Kos Jerković (Hrvatska)
 • Simona Prosen (Slovenija)
 • Mica Douglas (Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije)
 • Keith Tudor (Novi Zeland)

Zašto baš edukacija u Centra Proventus?

Ono što je posebno u radu Centra Proventus jest takozvani pristup “usmjeren na klijenta” što znači da je u svakom programu, svakoj edukaciji, svakoj radionici na prvom mjestu klijent i dobrobit koju klijent može dobiti za sebe.

Sve radionice Centra Proventus su iskustvene: to znači da ćete znanje i dobiti i doživjeti, osjetiti. Na taj se način naučeno brže “upisuje” u dugoročno pamćenje i naravno, bolje razumije i kasnije primjenjuje. U praksi to znači da nećete samo sjediti i loviti bilješke nego biti uključeni u niz pomno odabranih aktivnosti, uživljavati i doživljavati, povremeno se susresti s nekim vlastitim zakopanim emocijama ili se prisjetiti nekih davnih želja koje je život gurnuo u stranu.
To je nešto što polaznici radionica itekako osjete i u velikoj se mjeri vraćaju i uključuju i u druge sadržaje koje nudimo.

​Kako se upisati?

Novi ciklus edukacije počinje 11. 1. 2019.

Ulazni uvjeti za naprednu edukaciju TA 202:

 1. Završena TA 101
  Datumi održavanja TA 101 u Centru Proventus: 21.-22. 12. 2018.
 2. završen odgovarajući studij i to:
  a) preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij u području medicine, psihologije, socijalnog rada i edukacijske rehabilitacije, socijalne pedagogije, pedagogije i logopedije
  b) preddiplomski stručni ili sveučilišni studij u području medicine, psihologije, socijalnog rada, edukacijske rehabilitacije, socijalne pedagogije, pedagogije, logopedije, obrazovanja i
  c) preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij u nekom drugom području i završen studij propedeutike psihoterapije
  (Zakon o djelatnosti psihoterapije možete pročitati ovdje)
 3. Ispunjena pristupnica
 4. Poznavanje engleskog jezika dovoljno za praćenje radionica vanjskih suradnika i čitanje stručne literature
 5. Uspješno odrađen intervju koji provodimo s kandidatima

Kontakt: info@centarproventus.hr

Cijena: 12 000,00 kn za 120 h edukacije

Detaljnu brošuru edukacije možete vidjeti na: BROŠURA programa.