Ne možete spašavati ljude, možete ih samo voljeti.

Anaïs Nin

TA 101 – uvodna edukacija iz transakcijske analize

Ne možemo spašavati no…zateknete li se, ipak, u situaciji, da želite pomoći? Skloni ste slušati druge, uživjeti se u njihove problem, nuditi rješenja? Osobito vas privlači rad s djecom, mladima i obiteljima kojima želite pomoći u savladavanju njihovih emocionalno izazovnih situacija?
Upoznajte (se) – TA101 edukacija vam nudi mogućnost upoznavanja sebe i drugih na način da razumijete motivaciju iza postupaka i jasnije sagledate dubinske problem koji muče pojedinca. Također vam otvara mogućnost, uz dalju edukaciju, bavljenja savjetovanim ili psihoterapeutskim radom.

Što je posebno u TA 101 Centra Proventus?

Osim s osnovnim konceptima Transakcijske analize, TA 101 u Centru Proventus, vas upoznaje i s tehnikama Terapije igrom. Time vam nudi veći izbor načina za upoznavanje sebe i drugih ali i veći izbor mogućih opcija vašeg budućeg rada.

Tko vodi edukaciju?

TA 101 edukaciju vodi Tatjana Gjurković, diplomirana psihologinja, certificirana transakcijska analitičarka – psihoterapeutkinja i registrirana terapeutkinja igrom. Tatjana ima desetogodišnje iskustvo u radu s klijentima kako odraslima tako i djecom, a u svojem radu kontinuirano primjenjuje znanja i vještine i iz transakcijske analize i iz terapije igrom za postizanje najboljih rezultata za klijente.

Osim individualnog rada kroz Tatjanine radionice je do sada prošlo tisuće ljudi a kroz edukaciju TA 101 njih čak 155.

​Ono što je posebno u radu Centra Proventus jest takozvani pristup usmjeren na klijenta što znači da je u svakom programu, svakoj edukaciji, svakoj radionici na prvom mjestu klijent i dobrobit koju klijent može dobiti za sebe.

Sve radionice Centra Proventus su iskustvene: to znači da ćete znanje i dobiti i doživjeti, osjetiti. Na taj se način naučeno brže “upisuje” u dugoročno pamćenje i naravno, bolje razumije i kasnije primjenjuje.U praksi to znači da nećete samo sjediti i loviti bilješke nego biti uključeni u niz pomno odabranih aktivnosti, uživljavati i doživljavati, povremeno se susresti s nekim vlastitim zakopanim emocijama ili se prisjetiti nekih davnih želja koje je život gurnuo u stranu..

To je nešto što polaznici radionica itekako osjete i u velikoj se mjeri vraćaju i uključuju i u druge sadržaje koje nudimo. Evo kako iskustvo edukacije ili radionice u Centru Proventus opisuju polaznici:

“Osjećam se pozitivno drugačije, ispunjeno!”

“Program je zaista vrlo koristan u osvještavanju sebe i svojih odnosa s drugima. Vrlo je korisno bilo čuti i druga iskustva. Grupa je bila vrlo inspirativna i poticajna. Voditeljica je radila strukturirano i izvrsno je vodila tijek programa.”

“Edukacija mi je pomogla da produbim postojeća i počnem razvijati nova znanja i spoznaje o sebi i drugima. Već primjenjujem naučeno u praksi.”

“Uvid u sebe koji je prvi korak da počnem aktivnije raditi na sebi. Hvala na tome.”

“Vrlo ugodno sam se osjećala tijekom svih radionica; voditeljica je vrlo topla, strpljiva i svakoj od nas poklanjala jednaku pažnju/razumijevanje. Uvijek je pitala da li nam je jasno, dopuštala naše komentare, digresije i sl.”

“Bolje primjećujem odnose, osobe oko sebe – povezujem uzroke i posljedice. Primjenjujem već neke naučene stvari. (dajem i primam više stroukova i dr.)”

“Osjećam se obogaćeno, ispunjeno, osvješteno. Voditeljica odlična, energična, imala je moju pažnju i uspjela doprijeti do mene. Jako interesantno područje i voditeljica ga je uspjela isto tako i prenijeti.”

Kako se upisati?
Prijavom na mejl: info@centarproventus.hr ili na ​015813604.

​Kada?
Iduća edukacija TA 101 će se održati 28.-29.06.2019. u trajanju od 9.30-17.00 oba dana.
Broj mjesta je ograničen. Prijave primamo na info@centarproventus.hr

Cijena?
Cijena 16 sati edukacije je 1 100.00kn. Što sve cijena uključuje:

 • pisane materijale;
 • međunarodno priznata potvrda (za sudjelovanje na svih 16 sati edukacije);
 • osvježenje tijekom pauze.

​Teme koje TA 101 obrađuje:

 1. dan:
  Što je to transakcijska analiza (TA)?
  Što mislim kad kažem….? A što osjećam? – Kako TA objašnjava naše obrasce razmišljanja, osjećanja i ponašanja (model ego stanja)?
  Zašto imamo potrebu komunicirati (analiza stroukova) i zašto komuniciramo na način kako komuniciramo (analiza transakcija)?
 2. dan:
  Što točno radimo u konfliktnim situacijama i koje su naše uloge u njima (analiza psiholoških igara)?
  Zašto nam se događaju slične stvari u životu s kojima nismo uvijek zadovoljni?
  Što nas tjera da činimo iste ili slične greške (analiza skripta ili životnog scenarija)?

Gdje?
Centar Proventus, Kružna ulica 81, Zagreb