Druge razumijemo na isti način kao što sebe razumijemo. Ono što ne razumijemo kod sebe, ne možemo razumjeti niti kod druge osobe.

C.G.Jung

Supervizija

Zašto nudimo superviziju za stručnjake?

Tijekom vlastitog usavršavanja za psihoterapeutkinju, a sada i za edukatoricu i supervizoricu, razumijem važnost da druga stručna osoba prati moj profesionalni rast i razvoj. Rad s klijentima, studentima i supervizantima aktivira moje brojne ranjive točke, slijepe pjege, koje uz podršku mojih supervizora, mogu uočiti. Supervizori mi pomažu da bolje razumijem sebe što mi omogućava da bolje razumijem ljude s kojima radim. Shvaćajući korist supervizije za sebe, sada nudim isto iskustvo drugim stručnjacima.

DSC_6557

Kome je supervizija namijenjena?


Supervizija je namijenjena:

– studentima psihoterapije, psihoterapeute i savjetodavne terapeute
– stručnjacima mentalnog zdravlja poput psihologa, socijalnih pedagoga, edukacijskih rehabilitatora, socijalne radnike, pedagoge
– odgajateljima i učiteljima.

Što ćeš dobiti kroz superviziju?


Podršku i regulaciju afekta
Edukativne smjernice, izgradnju novih vještina i upoznavanje s novim tehnikama
Usmjeravanje i nadzor tvog rada usklađenog s etičkim principima struke

Vrste supervizija koje nudimo


Individualna supervizija (uživo ili online)

Grupna supervizija (uživo ili online)

Tko radi superviziju?


Superviziju radi psihologinja Tatjana Gjurković, registrirana terapeutkinja igrom – supervizorica (RPT-S), certificirana transakcijska analitičarka – psihoterapeutkinja (CTA-P), privremeni učitelj i supervizor transakcijske analize (PTSTA).

Tatjana je nakon završetka studija psihologije, upisala edukaciju iz transakcijske analize (TA) i paralelno s njome terapiju igrom (TI). Deset godina intenzivno se bavi psihoterapijskim radom s djecom, obiteljima i odraslima te šest godina edukacijama za roditelje i stručnjake mentalnog zdravlja. Iz oba područja (TA, TI) je certificirana za održavanje edukacija i supervizije. Uz spomenute edukacije, Tatjana je dodatno educirana iz relacijske supervizije. Edukaciju je pohađala na Institutu za integrativno savjetovanje i psihoterapiju u suradnji s European Centre for Psychotherapeutic Studies u Ljubljani.

Tatjana Gjurković

Što je posebno u našem supervizijskom radu?


DSC_0596

Tatjana kao integrativna i relacijska supervizorica poseban naglasak stavlja na tebe kao supervizanta i tvoj profesionalan razvoj. Ovisno o tvojim potrebama kao stručnjaka, na superviziji s Tatjanom imat ćeš prilike bolje razumjeti klijenta kroz analizu klijentove dinamike, bolje razumjeti sebe u odnosu prema klijentu. Tatjana će posebnu pažnju posvećivati vašem odnosu te imajući na umu paralelne procese, učit ćete kako da budeš svjestan/a supervizijskog procesa s ciljem da postaneš svjesniji/a psihoterapijskog procesa s klijentom. Dodatno, Tatjana koristi brojne kreativne tehnike u superviziji poput vizualizacija, asocijativnih karatak, pijesak, konstelacije.

Sljedeći termin održavanja edukacije:
Trenutno nema otvorenih događaja.