“Budi duga u nečijem oblaku.”

Maya Angelou

Psihoterapija

Zašto ti nudimo psihoterapiju?

Nudimo ti psihoterapiju jer imamo snažnu želju da ti pomognemo kada se suočiš sa situacijama koje su ti izazovne. Neovisno o kakvoj situaciji se radi, duboko vjerujemo da ako nisi sam u njoj, ako imaš nekoga uz sebe tko će ti pomoći da proradiš ono s čime se sada suočavaš, da iz te situacije možeš izaći snažniji, integriranija osoba. Naša ideja psihoterapije jest da ti budemo podrška onoliko dugo koliko će ti trebati, na onaj način na koji zajedno procijenimo da će ti biti najkorisniji.
Istraživanja su pokazala da danas gotovo svaki četvrti čovjek ima simptome koji su posljedica pojačanog stresa i ubrzanog načina života, a koji ga ograničavaju u svakodnevnom funkcioniranju. Nažalost, većina ljudi ne zna da postoji rješenje. Budući da su um i tijelo dio istog sustava, zdravlje podrazumijeva konstantnu brigu o jednom i drugom.
I baš zato, tu smo za tebe kada nas zatrebaš dodatnu brigu oko tvog mentalnog zdravlja.

Kome je namijenjena psihoterapija?


Psihoterapija je namijenjena:

– za pojedince
– za parove
– za obitelji

koji žele:
– bolje upoznati sebe i svoje obrasce ponašanja, razmišljanja i osjećanja;
– prepoznati koji obrasci nisu korisni u njihovom funkcioniranju, kako su se ti obrasci razvili
– te koje obrasce mogu razviti, a koji će ih dovesti do mirnijeg i ispunjenijeg života.

Što ćeš dobiti?


Svaki proces je individualan jer ga zajedno kreiramo, na osnovi tvojih potreba i želja. Pa ipak, postoji univerzalni “dobici” koji su: dobit ćeš stručnu osobu koju je istinski stalo da se ti osjećaš bolje. Dobit ćeš priliku da ispričaš svoju priču i da ju netko s iskrenim interesom posluša. Dobit ćeš priliku da dođeš u kontakt sa svojim osjećajima, mislima, da zajedno pronađemo što trebaš učiniti da se osjećaš bolje.

Kako izgleda proces psihoterapije?


1.Kada se javiš putem maila ili telefona, dogovorit ćemo se za inicijalni razgovor. Cilj inicijalnog razgovora jest da se upoznamo i da ispričaš o svojoj motivaciji zašto si nam se javio/la. Tvoj terapeut će te pažljivo slušati kako bi što bolje razumio/la što trebaš te ti mogao/la ponuditi oblik psihoterapije koji bi ti najviše mogao pomoći.

2. Narednih nekoliko seansi, tvoj psihoterapeut će koristiti kako bi saznao/la više o tvom razvoju, obiteljskoj dinamici te ostalim aspektima tvog života. Također, ove seanse služe i da ti tvoj psihoterapeut pruži osjećaj sigurnosti i povjerenje kako bi se vaš odnos mogao razvijati. Nadalje, ove seanse vam služe da zajedno postavite cilj, odnosno ugovor tretmana.

3. Kada se stvorio početni odnos, tvoj psihoterapeut ćete potaknuti da zajedno istražujete različite obrasce ponašanja, misli i osjećanja u određenim situacijama a vezane za cilj tretmana.

4. Ako se odlučiš za to, istraživat ćete kako su tvoji roditelji i druge bliske osobe utjecali na dosadašnji razvoj gore spomenutih obrazaca. Tvoj će se psihoterapeut koristiti različitim tehnikama i intervencijama, podržavat će te da doneseš nove odluke i razvijaš nove obrasce koji će za tebe biti korisniji u životu i odnosima koje imaš.

5. Zadnja faza tretmana je ona u kojoj ćeš dalje osnaživati svoje nove obrasce uz pomoć i podršku svog psihoterapeuta. Kada postigneš svoj cilj/ugovor, završava se proces tretmana ili se ugovara novi cilj tretmana.

Većinu naših dosadašnjih klijenata zanima koliko dugo će trajati njegova/njezina psihoterapija i univerzalan odgovor je da minimalno traje oko 20 seansi. Dakle, to je šest mjeseci. S time da, ako se odlučiš dublje istražiti sebe i svoje odnose, kakva si osoba i kakva želiš biti, tada je najčešće potrebno oko 40 i više seansi. Osobito u početku, poželjno je da se dolazi jedanput tjedno, a potom je moguće dogovoriti i drugi ritam dolaženja.

Što je posebno u našem psihoterapijskom radu?


Naši psihoterapeuti kombiniraju različite pristupe u svom radu. Bazična nam je edukacija iz transakcijske analize i terapije igrom tako da ćemo u našem pristupu kombinirati različite tehnike rada – od verbalnih do neverbalnih i istraživanja nesvjesnog. Kroz razgovor ćemo zajedno analizirati tvoj obrazac koji ćemo dodatno razumijevati kroz kreativne tehnike poput asocijativnih karata, vizualizacija, crteža, rada u pijesku te rada s tijelom. Što se kreativnih tehnika tiče, u početku se sa svakim klijentom dogovorimo da li je to način na koji on/a želi istraživati sebe te poštujemo odgovor svakog klijenta. To je ujedno i naša dodatna posebnost – da smo usmjereni na tebe, klijenta te da kreiramo zajednički proces u skladu s onim što tebi odgovara.

DSC_6890