Ne beri brigu!

Program razvijanja vještina suočavanja sa socijalnom anksioznosti kod mladih

Ne beri brigu!

Program razvijanja vještina suočavanja sa socijalnom anksioznosti kod mladih

Anksioznost je neugodno emocionalno stanje i normalna reakcija na stresnu situaciju. Do određene razine, anksioznost je poticajna i pokazuje nam da nam je nešto važno. Problem nastaje kada je razina anksioznosti tako visoka da nas ometa u tome da radimo stvari koje su nam važne. Socijalnu anksioznost vežemo uz situacije poput druženja, testova, javnih nastupa, upoznavanja novih ljudi i slično. Radi se o situacijama u kojima je uglavnom neizbježno osjetiti određenu razinu anksioznosti, ali kada ona dovodi do toga da ne odemo na razgovor za test, da izbjegavamo druženja, da izbjegavamo držanje prezentacija ili odbijamo sudjelovati u socijalnim situacijama, to nas može ometati u svakodnevnom životu.

U individualnom radu često se susrećemo s djecom i mladima sklonima anksioznosti u socijalnim situacijama te motivirani time predstavljamo program „Ne beri brigu!“ osmišljen po principima kognitivno-bihevioralne terapije.

Program će se provoditi kroz ukupno 10 susreta, od čega 8 susreta u kontinuitetu, jednom tjedno, u trajanju od 90 minuta, te dva susreta praćenja unutar tri mjeseca od završetka osmog susreta.

Vrijeme i mjesto održavanja:


Termini susreta bit će srijede od 18.30 do 20.00, a održavat će se u Centru Proventus, Rudeška cesta 179, I. kat.

Kome je program namijenjen?


Namijenjen je:

Djeci i mladima od 13 do 17 godina koja pretjerano brinu oko socijalnih situacija poput druženja s vršnjacima, javnih nastupa, postavljanja pitanja ili upoznavanja novih ljudi, te se u takvim situacijama osjećaju tjeskobno i/ili ih izbjegavaju. Broj sudionika i sudionica ograničen je na 8-10.

Kriterij za uključivanje:


Prije početka programa provest će se individualni intervju s prijavljenom djecom i njihovim roditeljima u trajanju od 90 minuta s ciljem prikupljanja podataka o tijeku razvoja problema, informiranja o načinu rada te procjene primjerenosti programa. Nakon intervjua, roditelji i dijete će dobiti povratnu informaciju o tome procjenjuje li se program korisnim za dijete ili bi neki drugi oblici podrške bili korisniji. Također, nakon intevjua djeca i roditelji će moći procijeniti odgovara li im program i žele li nastaviti.

Tko vodi edukaciju?


Marina Milković, mag. psych., polaznica supervizijskog stupnja edukacije iz kognitivno-bihevioralne terapije

Marina Milković

Marina Milković

Cijena programa:

Cijena programa od 10 susreta je 2.000,00 kuna (265.45 €), a cijena inicijalnog intervjua 350,00 kuna (46.45 €). Dakle, za sve koji nakon intervjua ostanu na programu, cijena je 2.350,00 kuna (311.90 €).

Kontakt i prijave:


Prijaviti se možete mailom na [email protected]

Termini održavanja:


Biti će objavljeni naknadno.

Svi termini:

Srijeda; 18.30-20.00 sati