Webinar: Tko zapravo ide u školu i zašto? – (ne)samostalnost u izvršavanju školskih obaveza

Školska godina stresno je razdoblje za djecu, ali i njihove roditelje. Zbog pritiska oko važnosti što boljeg školskog uspjeha, roditelji se često intenzivno uključuju u obrazovanje djece. Dok je na početku školovanja i u procesu prilagodbe na polazak u školu to i potrebno, s vremenom djeci treba prepustiti odgovornost za vlastito školovanje. Osim toga, samostalno organiziranje i planiranje vremena je vještina koja se uči. Pretjerana uključenost i pomaganje roditelja zapravo podržavaju nesamostalnost u radu. Ako odrasli rade stvari umjesto djece i preuzimaju odgovornost za njihove obaveze, zapravo se ona navikavaju na pretjerano oslanjanje na druge. Ako od djece očekujemo veću samostalnost, važno je da im damo i priliku za to.

Koje česte brige oko škole nam „ne daju“ da djeci prepustimo više odgovornosti? Kako da podmaganje ne postane odmaganje? Kako podržati djecu u razvoju samostalnosti? Na ova i druga pitanja pokušat ćemo odgovoriti kroz webinar namijenjen prvenstveno roditeljima.

Polaznici će dobiti potvrdu o sudjelovanju na webinar-u i pisane materijale.

Kada: četvrtak, 23.09.2021. od 19.00 do 20.30

Cijena: 150,00kn

Prijave: [email protected] ili 015813604

Platforma koja će se u ovu svrhu koristiti je Zoom koji je podržan od Europske organizacije za psihoterapiju s obzirom na to da zadovoljava vrlo visoke sigurnosne standarde. Polaznici će prije svakog termina dobiti link preko kojeg će se moći spojiti na Zoom meeting. Postoji ograničen broj mogućih sudionika na edukaciji.

The event is finished.

Datum

23 ruj 2021
Završeno!

Time

19:00 - 20:30

Cijena

150 €
Kategorije
QR Code

Comments are closed.