Webinar: Podrška roditeljstvu kroz teoriju razvojnih ciklusa Pamele Levin

O webinaru:

Na početku webinara sudionici će se upoznati sa općim premisama Razvojne teorije Pam levin i razmišljanjem o njenoj upotrebljivosti.  Zatim ćemo identificirati 7 Razvojnih faza i zadataka djeteta i roditelja u periodu od prenatalnog razvoja djeteta pa do njegovog sazrijevanja. Kroz primjere ponašanja djece na različitim uzrastima identificirat ćemo nezadovoljene potrebe.  U posljednjem dijelu webinara ćemo istraživati optimalne poruke Afirmacije koje kroz kontinuiranu primjenu mogu podržati izlazak iz zastoja i potaknuti zadovoljavanje potrebe te optimalan rast i razvoj. Osobni kreativni potencijal i empatičnost ćemo pokrenuti kroz rad u malim grupama.

Ciljevi – što će sudionici webinara imati prilike naučiti?

Sudionici webinara će se upoznati sa Razvojnom teorijom Pam Levin koja na afirmativan način promatra zastoje u razvoju djece. Ovi ciklusi su poput obrazaca u prirodi, ciklični su, i tokom sazrijevanja djeteta postoji više mogućnost utjecaja na zadovoljavanje nezadovoljenih potreba i korigiranje odgojnih pristupa. Afirmacije kao specifčno kreirane poruke za svaki ciklus razvoja sadrže optimum njege, stimulusa i ljubavi, a bazirane su na principima realnosti i iskrenosti.

Tokom webinara:
*upoznat ćete se sa razvojnim ciklusima po teoriji Pamele Levine
*otkrit ćete kako prepoznati nezadovoljenu potrebu djeteta
*naučit ćete kako koristiti afirmativne poruke u odnosu sa djetetom
*iskusit ćete značaj ovih afirmacija
*aktivirat ćete svoj kreativni i empatski potencijal

Zašto smatraš važnim da se priča o ovoj temi? Što te motiviralo da kreiraš ovaj webinar?

Dragana: Važna premisa teorije da je moguće nadoknaditi propuštene nezadovoljene potrebe kako kod djece tako i kod roditelja, što daje praktičarima mogućnost kreiranja konteksta da se identicirana potreba realizira. Kod djece je to moguće kreirati kroz relaciju sa roditeljima i odgojiteljima, a roditelji mogu osmisliti za sebe afirmacije i kontekste kroz koje zadovoljavaju identificirane potrebe.
Za kreiranje webinara sam bila motivirana jer je primjena teorije moguća na različitim razvojnim uzrastima i uključuje i roditelje i djecu kroz primjenu i kreiranje specifičnih afirmacija i načina za zadovoljavanje identificiranih potreba. Način je pozitivan dijalog, kreativnost, radoznalost i upornost.

Predavačica je Dragana Jovanović Boka, mag.pedagoških nauka i psihoterapeut, transakcijska analitičarka, privremena supervizorica i edukatorica iz područja edukacijske primjene TA. Kao TA trener radi više od 15 godina u regiji. Preko 20 godina bavi psihoterapijom odraslih u okviru Savjetovališta za brak i porodicu te kasnije kroz privatnu praksu. Posebnu ekspertizu ima u radu sa partnerima i vulnerabilnim ciljnim grupama. Živi i radi u Novom Sadu, Beogradu i Sarajevu.

Webinar je namijenjen: psihoterapeutima i savjetodavnim terapeutima, studentima psihoterapije, psiholozima, socijalnim pedagozima, psihijatrima, edukacijskim rehablitatorima, socijalnim radnicima te drugim srodnim strukama.

Kada: Četvrtak, 10.03.2022. od 19.00 do 20.30

Cijena: 150,00hrk (20eur)

Što je još uključeno u cijenu: pisani materijali i potvrda o sudjelovanju na webinaru

Kontakt: [email protected]

The event is finished.

Datum

10 ožu 2022
Završeno!

Time

19:00 - 20:30

Cijena

150 €
Kategorije
QR Code

Comments are closed.