Radionica: “Tko sam ja? Tko si ti? Hajmo se upoznati!”

Radionica o karakteristikama temperamenta – djeteta i roditelja te kako kombinacija sličnosti ili razlika u temperamentu može otežati ili olakšati odnos

U ovoj radionici predstavit ćemo krakteristike temperamenta – onaj dio naše ličnosti koji je biološki određen. Mnoga dječja ponašanja koja teže razumijemo ponekad su odraz razlika u nekoj dimenziji temperamenta djeteta i našeg temperamenta. Razumijevanjem temperamenta djeteta olakšavaju se brojne izazovne situacije, povećava se empatija na dijete i odgojni postupci bivaju primjereniji za dijete a time i učinkovitiji. Svjesnost o vlastitom temperamentu te kombinaciji našeg temperamenta s djetetovim može prevenirati neke teške situacije. Kada roditelj ima sličniji temperament djetetovom temperamentu, tada ga može lakše razumijeti, ali i dalje mogu postojati brojne izazovne situacije u kontaktu. Ukoliko roditelj ima u puno karakteristika različit temperament od djetetovog, tada teže razumije djetetova ponašanja, veća je vjerojatnost da će se roditelj osjećati zbunjeno, ljutno, zabrinuto zbog nekog djetetovog reagiranja. Na radionici će roditelji dobiti skalu temperamenta koju će i kasnije moći koristiti i koja će ostati podsjetnik na važnost uzimanja u obzir temperamenta u odnosima s našim najdražima.

Najavu radionice možete ovdje poslušati:

Voditeljica radionice: Tea Knežević, mag.psihologije, praktičarka transakcijske analize, registrirana terapeutkinja igrom (RPT)

The event is finished.

Datum

26 ruj 2019
Završeno!

Time

19:00 - 21:00

Cijena

300 €

Lokacija

Centar Proventus
Centar Proventus d.o.o., Rudeška cesta 179, Zagreb, Hrvatska
Website
https://centarproventus.hr
Kategorije

Organizator

Centar Proventus
Centar Proventus
Tel.
01 5813 604
Email
[email protected]
X
QR Code

Comments are closed.