Online radionica: Važnost dječjeg NE! – rizici pretjerane poslušnosti

Odrasli se znaju uvrijediti kada dijete na neki njihov zahtjev odgovori „ne“, neću“ ili nešto slično te reagirati rečenicama poput „Ti ćeš meni neću?!“ ili „Što se odmah ljutiš?“ ili „Nema neću!“. Ljutnja na dječji neposluh dolazi iz očekivanja da djeca trebaju slušati i poštovati odrasle bez puno propitivanja onoga što im govore. Istovremeno, zanemaruje se da su i djeca bića za sebe, sa svojim željama i potrebama, i da je normalno da se bune protiv naših zahtjeva.

Jedan od važnih dječjih razvojnih zadataka jest i da postanu autonomni, samostalni i neovisni do odraslosti. A kako će to postati, ako samo poslušno rade ono što drugi govore? Djeca kojima se ne dozvoljava da kažu što misle, pokažu otpor i izraze svoje želje i potrebe postaju poslušna, ali i ovisna i pasivna. Stoga je važno prestati na dječji neposluh gledati kao problem, njihov zadatak je da se kroz odrastanje bune i pokušavaju probiti granice, zadatak odraslih je da ih čuju i da istovremeno nježno i čvrsto postavljaju razvojno primjerene granice.

Na ovoj online radionici bavimo se važnosti dječjeg NE kroz odrastanje, rizicima pretjerane poslušnosti i posljedicama pretjeranog pokoravanja drugima za dječji integritet.

Polaznici će dobiti potvrdu o sudjelovanju na radionici i pisane materijale.

Kada: četvrtak, 13.05.2021. od 19.00 do 20.30

Cijena: 150,00kn

Prijave: [email protected] ili 015813604

Platforma koja će se u ovu svrhu koristiti je Zoom koji je podržan od Europske organizacije za psihoterapiju s obzirom na to da zadovoljava vrlo visoke sigurnosne standarde. Polaznici će prije svakog termina dobiti link preko kojeg će se moći spojiti na Zoom meeting. Postoji ograničen broj mogućih sudionika na edukaciji.

The event is finished.

Datum

13 svi 2021
Završeno!

Time

19:00

Cijena

150,00

Lokacija

Centar Proventus
Centar Proventus d.o.o., Rudeška cesta 179, Zagreb, Hrvatska
Website
https://centarproventus.hr
Kategorije

Organizator

Centar Proventus
Centar Proventus
Tel.
01 5813 604
Email
[email protected]
X
QR Code

Comments are closed.