Online radionica: Umirivanje oluje osjećaja – kako razvijati emocionalnu regulaciju kod sebe i kod djece?

Događaji i situacije nad kojima nemamo kontrolu i ne možemo ih predvidjeti, poput potresa i pandemije, uistinu nas u posljednje vrijeme izbacuju iz ravnoteže. Često u posljednje vrijeme čujemo da su osobe koje za sebe vjeruju da se uspješno nose s uobičajenim životnim stresom, iznenađene vlastitim reakcijama na nove okolnosti. Tuga, ljutnja, strah, bespomoćnost… sve su to uobičajene neugodne emocije koje svi ponekad osjećamo, a u posljednje vrijeme mogu biti češće i intenzivnije. Mehanizam koji nam pomaže da svoje emocije izražavamo na prihvatljiv način jest emocionalna regulacija, odnosno proces opažanja, procjenjivanja i prilagodbe emocionalnih reakcija. Nakon traumatskih događaja poput potresa i u kriznim situacijama poput pandemije, može se dogoditi da nam je teže nego obično regulirati vlastite emocije. Ako nam je teška regulacija vlastitih emocija, ako i sami loše spavamo, trzamo se prilikom prolaska tramvaja ili smo razdražljivi, za očekivati je da će nam biti teže pomoći djeci u emocionalnoj regulaciji.

Zbog svega opisanog, ponavljamo radionicu na ovu temu uz poseban osvrt na emocionalnu regulaciju u kontekstu trenutnih okolnosti.

Kako razvijati emocionalnu regulaciju kod sebe i kod djece? Koje su zdrave, a koje nezdrave strategije emocionalne regulacije? Što nam može pomoći, a što odmoći? Je li ono što mi se događa „normalno“ i očekivano?

Ovim i drugim pitanjima bavit ćemo se na radionici namijenjenoj stručnjacima i roditeljima koji žele znati više o tome kako razvijati emocionalnu regulaciju te pomoći sebi i djeci umiriti oluju osjećaja.

Polaznici će dobiti potvrdu o sudjelovanju na radionici i pisane materijale.

Kada: četvrtak, 04.02.2021. od 19.00 do 20.30

Cijena: 150,00kn

Prijave: [email protected] ili 015813604

Platforma koja će se u ovu svrhu koristiti je Zoom koji je podržan od Europske organizacije za psihoterapiju s obzirom na to da zadovoljava vrlo visoke sigurnosne standarde. Polaznici će prije svakog termina dobiti link preko kojeg će se moći spojiti na Zoom meeting. Postoji ograničen broj mogućih sudionika na edukaciji.

The event is finished.

Datum

04 velj 2021
Završeno!

Time

19:00

Cijena

150,00

Lokacija

Centar Proventus
Centar Proventus d.o.o., Rudeška cesta 179, Zagreb, Hrvatska
Website
https://centarproventus.hr
Kategorije

Organizator

Centar Proventus
Centar Proventus
Tel.
01 5813 604
Email
[email protected]
X
QR Code

Comments are closed.