Online radionica: Sram i poniženje – složene emocije koje narušavaju dječje samopoštovanje

„Sram te bilo!“, „Srami se!“ rečenice su koje je većina nas vjerojatno čula kroz odrastanje. Također, vjerojatno nas se većina nekada osjećala poniženo, bilo zbog ruganja, iskorištavanja, ignoriranja ili odbacivanja.

Ako smo ikada osjetili sram i poniženje, znamo da su to vrlo neugodne i složene emocije. Istovremeno, često se i dalje smatra da posramljivanje i ponižavanje mogu djetetu „očitati lekciju“, dovesti do toga da uvidi kako je nešto krivo napravilo. Ipak, oboje zapravo dovode do doživljaja manje vrijednosti i neadekvatnosti. U svakom slučaju, ne djeluju motivirajuće, baš suprotno, obeshrabruju i koče. Osim povlačenja u sebe, rezultat može biti i ljutnja te agresivno ponašanje djeteta kao reakcija na sram i/ili poniženje. U svakom slučaju, dugotrajna izloženost posramljivanju i ponižavanju narušava dječje samopoštovanje.

Ono što djeci treba jest postavljanje granica i ukazivanje na neprimjereno ponašanje uz jasne poruke što trebaju činiti, istovremeno prihvaćanje njih kao bića u cijelosti, vrijednih pažnje i ljubavi koje ne trebaju „zaslužiti“ primjerenim ponašanjem, te dosljedna zaštita od ponižavajućih postupaka iz okoline i razvijanje psihološke otpornosti.

Na ovoj online radionici bavimo se emocijama srama i poniženja kod djece, negativnim posljedicama ponižavanja i posramljivanja te primjerenim postupcima koji ih mogu zamijeniti.

Polaznici će dobiti potvrdu o sudjelovanju na radionici i pisane materijale.

Kada: četvrtak, 12.11.2020. od 19.00 do 20.30

Cijena: 150,00kn

Prijave: [email protected] ili 015813604

Platforma koja će se u ovu svrhu koristiti je Zoom koji je podržan od Europske organizacije za psihoterapiju s obzirom na to da zadovoljava vrlo visoke sigurnosne standarde. Polaznici će prije svakog termina dobiti link preko kojeg će se moći spojiti na Zoom meeting. Postoji ograničen broj mogućih sudionika na edukaciji.

The event is finished.

Datum

12 stu 2020
Završeno!

Time

19:00

Cijena

150,00

Lokacija

Centar Proventus
Centar Proventus d.o.o., Rudeška cesta 179, Zagreb, Hrvatska
Website
https://centarproventus.hr
Kategorije

Organizator

Centar Proventus
Centar Proventus
Tel.
01 5813 604
Email
[email protected]
X
QR Code

Comments are closed.