Online radionica: Posramljivanje – pomaže li u odgoju na željeni način?

Mi odrasli vrlo lako „skliznemo“ u posramljivanje djece kada im želimo nešto dati do znanja. Od klasičnog „Sram te bilo!“, preko „Ništa ne radi.“ pred rodbinom za obiteljskim ručkom, „Nećeš valjda takva izaći?“ kada se ne slažemo sa stilom naših tinejdžera, „Uvijek samo tebe čekamo!“ u vrtiću, „Svi drugi su u stanju mirno sjediti i pratiti nastavu samo ti nemaš mira!“ u školi, do „Što si tako stisnut, vidiš kako se druga djeca lijepo igraju.“ kada želimo da dijete bude otvorenije u interakciji s vršnjacima ili „Vidiš kako je seka vrijedna i ima dobre ocjene!“ kada djetetu zamjeramo neizvršavanje školskih obaveza.

Kada izgovaramo ovakve rečenice, obično nemamo namjeru posramiti dijete. Iskreno vjerujemo da ćemo na taj način „probuditi“ dijete, omogućiti na nas shvati ozbiljno, dati do znanja kako se treba ponašati, uputiti konstruktivnu kritiku. Istovremeno, ono što dijete čuje kada je posramljeno jest – takav kakav jesam sam pogrešan, nešto sa mnom ne valja i ne mogu to promijeniti.

Na ovoj online radionici bavimo se time zašto je posramljivanje toliko prisutno u našem društvu, koje su posljedice posramljivanja u odgoju i što činiti umjesto posramljivanja.

Polaznici će dobiti potvrdu o sudjelovanju na radionici i pisane materijale.

Kada: četvrtak, 04.03.2021. od 19.00 do 20.30

Cijena: 150,00kn

Prijave: [email protected] ili 015813604

Platforma koja će se u ovu svrhu koristiti je Zoom koji je podržan od Europske organizacije za psihoterapiju s obzirom na to da zadovoljava vrlo visoke sigurnosne standarde. Polaznici će prije svakog termina dobiti link preko kojeg će se moći spojiti na Zoom meeting. Postoji ograničen broj mogućih sudionika na edukaciji.

The event is finished.

Datum

04 ožu 2021
Završeno!

Time

19:00

Cijena

150,00

Lokacija

Centar Proventus
Centar Proventus d.o.o., Rudeška cesta 179, Zagreb, Hrvatska
Website
https://centarproventus.hr
Kategorije
Centar Proventus

Organizator

Centar Proventus
Tel.
01 5813 604
Email
[email protected]
X
QR Code

Comments are closed.