Online radionica: Ostracizam – odbacivanje od strane vršnjaka

Kada govorimo o nasilju među vršnjacima, uglavnom se usmjeravamo na konkretna ponašanja poput fizičkog nasilja, vrijeđanja, ucjenjivanja, nasilja na internetu i slično. Takva ponašanja lakše uočavamo i lakše vidimo njihove posljedice. Istovremeno, jedan od oblika nasilje među vršnjacima jest i isključivanje, odbacivanje, ignoriranje odnosno ostracizam.

Neke od glavnih ljudskih potreba su da nas se vidi i da negdje pripadamo. Kada se dijete suočava s ignoriranjem i isključivanjem iz grupe vršnjaka to iskustvo je vrlo bolno. Istovremeno, svako dijete može različito reagirati na ostracizam. Dok će neka djeca činiti sve da se „uklope“, podilaziti drugima pod svaku cijenu ili nastojati se svidjeti drugima na svoju štetu, druga će se povlačiti, a treća će postati vrlo ljuta i ponašati se agresivno.

Ponekad ostracizam među djecom umanjujemo i opravdavamo na različite načine, ali zapravo je važno da na njega primjereno reagiramo. Na ovoj radionici bavimo se boljim prepoznavanjem i razumijevanjem ostracizma među djecom, načinima kako pomoći djeci koju vršnjaci odbacuju, ali i kako ohrabrivati uključivost među djecom.

Polaznici će dobiti potvrdu o sudjelovanju na radionici i pisane materijale.

Kada: četvrtak, 18.03.2021. od 19.00 do 20.30

Cijena: 150,00kn

Prijave: info@centarproventus.hr ili 015813604

Platforma koja će se u ovu svrhu koristiti je Zoom koji je podržan od Europske organizacije za psihoterapiju s obzirom na to da zadovoljava vrlo visoke sigurnosne standarde. Polaznici će prije svakog termina dobiti link preko kojeg će se moći spojiti na Zoom meeting. Postoji ograničen broj mogućih sudionika na edukaciji.

 • 00

  dani

 • 00

  sati

 • 00

  minute

 • 00

  sekunde

Prijava

Online radionica: Ostracizam – odbacivanje od strane vršnjaka
Slobodno Mjesta: 97
The Online radionica: Ostracizam – odbacivanje od strane vršnjaka ticket is sold out. You can try another ticket or another date.

Datum

18 ožu 2021

Time

19:00

Cijena

150,00

Lokacija

Centar Proventus
Kružna ul. 81, Zagreb, Croatia
Kategorije
Centar Proventus

Organizator

Centar Proventus
Tel.
01 5813 604
Email
info@centarproventus.hr
Prijavite se
X
QR Code

Comments are closed.

preloader