Online radionica: Nevidljiva djeca – kako ih prepoznati i dozvati

Ona su prilagodljiva i lako odgojiva. Ne rade „probleme“. Poslušna su i prihvaćaju pravila. Većinu vremena ne znamo što misle i kako se osjećaju. Pretpostavljamo da je sve u redu, jer da nije, već bi valjda rekli. Ne javljaju se baš na satu, ne govore što žele ili ne žele, ne vole se isticati, povlače se u sebe. Ako se i jave da nešto kažu, često budu nadglasana pa odustanu. Ponekad kao da zaboravite da su tu. Druga djeca se ne žale na njihovo ponašanje, ali kao da ih baš i ne primjećuju. Ne pozivaju ih na rođendane, ne uključuju u igru. Često ne znamo što vole ili ne vole, koja im je najdraža boja, kakve crtiće vole, što ne vole jesti… Za njih često kažemo da se „znaju sami zabaviti“ ili da „ni ne znamo da su tu“.

Opisana djeca često „prođu ispod radara“ i neće nam sama dati do znanja da su tu, moramo se potruditi dozvati ih. To što nevidljiva djeca rijetko nešto traže, iznose svoje mišljenje ili pokazuju neugodne emocije, ne znači da su njihove potrebe zadovoljene. Kao što se trebamo aktivno truditi pomoći djeci slabije samokontrole da nauče regulirati vlastite emocionalne reakcije, da se nauče umiriti i poštivati pravila, jednako tako nevidljivoj djeci trebamo pomoći da osvijeste svoje unutarnja stanja i da nam se otvore.

Upravo na ovoj radionici nastojat ćemo prepoznati nevidljivu djecu u svojoj okolini i naučiti neke načine kako im se približiti.

Polaznici će dobiti potvrdu o sudjelovanju na radionici.

Kada: 26.11.2020., od 19.00 do 20.30

Cijena: 150,00 kuna

Prijave: [email protected] ili 015813604

Platforma koja će se u ovu svrhu koristiti je Zoom koji je podržan od Europske organizacije za psihoterapiju s obzirom na to da zadovoljava vrlo visoke sigurnosne standarde. Polaznici će prije svakog termina dobiti link preko kojeg će se moći spojiti na Zoom meeting. Postoji ograničen broj mogućih sudionika na edukaciji.

The event is finished.

Datum

26 stu 2020
Završeno!

Time

19:00

Cijena

150,00

Lokacija

Centar Proventus
Centar Proventus d.o.o., Rudeška cesta 179, Zagreb, Hrvatska
Website
https://centarproventus.hr
Kategorije

Organizator

Centar Proventus
Centar Proventus
Tel.
01 5813 604
Email
[email protected]
X
QR Code

Comments are closed.