Online radionica: Djeca koja previše brinu – kako im pomoći?

„Ne smijem dobiti lošu ocjenu.“, „Rugat će mi se, ako nešto krivo kažem.“, „Sve ću razočarati, ako ne budem dobro pjevala na nastupu.“, „Što ako se mama i tata razbole i ostanem sam?“… Emocija koja nas tjera da brinemo o tome što bi moglo biti, što ako, što će se dogoditi, što netko misli o nama, naziva se anksioznost ili tjeskoba, a doživljavaju je i djeca. Brige su sastavni dio anksioznosti. Naravno, sva su djeca ponekad zabrinuta i to je normalno. Međutim, česta zabrinutost, posebno česte neproduktivne brige, brige o stvarima na koje ne možemo utjecati, mogu zadavati probleme nekoj djeci koja primjerice intenzivno brinu o školi, odnosima s vršnjacima ili zdravlju.

Anksioznost je normalna reakcija na stresnu situaciju i određena razina anksioznosti je korisna, pomaže u dobroj pripremi za važan ispit ili nastup. Istovremeno, previše anksioznosti ometa svakodnevno funkcioniranje te može dovesti do izbjegavanja određenih situacija, psihosomatskih smetnji ili različitih sigurnosnih ponašanja. Također, odrasli često svojim ponašanjem nesvjesno podržavaju anksioznost.

Na ovoj online radionici bavimo se razumijevanjem anksioznosti kod djece i time što (ne)činiti u radu s djecom koja previše brinu.

Polaznici će dobiti potvrdu o sudjelovanju na radionici i pisane materijale.

Kada: četvrtak, 10.06.2021. od 19.00 do 20.30

Cijena: 150,00kn

Prijave: [email protected] ili 015813604

Platforma koja će se u ovu svrhu koristiti je Zoom koji je podržan od Europske organizacije za psihoterapiju s obzirom na to da zadovoljava vrlo visoke sigurnosne standarde. Polaznici će prije svakog termina dobiti link preko kojeg će se moći spojiti na Zoom meeting. Postoji ograničen broj mogućih sudionika na edukaciji.

The event is finished.

Datum

17 lip 2021
Završeno!

Time

19:00

Lokacija

Centar Proventus
Centar Proventus d.o.o., Rudeška cesta 179, Zagreb, Hrvatska
Website
https://centarproventus.hr
Kategorije

Organizator

Centar Proventus
Centar Proventus
Tel.
01 5813 604
Email
[email protected]
X
QR Code

Comments are closed.