Online radionica: Budi pristojna curica! – rodni stereotipi u odgoju djevojčica i njihovo mentalno zdravlje

Srećom, mnogo toga se promijenilo tijekom zadnjih desetljeća i omekšalo rodne stereotipe. Istovremeno je mnogo toga ostalo slično. Očekivanja od djeteta ovisna o njegovom spolu oblikuju se još i prije rođenja.

Kada govorimo o odgoju djevojčica, često se od njihove rane dobi očekuje da budu pristojne, poslušne, nježne, vole haljinice i lutke i lijepo izgledaju. Ponašanja koja su u skladu s time se ohrabruju, dok se suprotna ponašanja, situacije otpora prema pravilima, ljutnje, rodno netipičnih interesa, zauzimanja za sebe ili neposluha obeshrabruju, često uz komentar da se djevojčice tako ne ponašaju. Ženski likovi koji se djevojčicama prezentiraju kao uzori često su pasivni, čekaju da ih netko spasi i/ili opterećeni svojim izgledom. Sve ovo za posljedicu ima to da s djevojčicama okolina često ima „manje problema“, nego s dječacima, nauštrb samopoštovanja djevojčica, njihove asertivnosti i proaktivnosti. Nerealni imperativi u području izražavanja intenzivnih neugodnih emocija, poštivanja pravila ponašanja, udovoljavanja drugima i tjelesnog izgleda dovode do toga da su kod djevojčica u razdoblju adolescencije značajno prisutniji problemi mentalnog zdravlja poput anksioznosti, depresivnosti ili poremećaja prehrane.

Na online radionici bavimo se time kao prepoznati rodne stereotipe u odgoju djevojčica, kako ih izbjeći i kako odgajati djevojčice koje vjeruju u sebe, znaju i mogu zauzeti se za sebe, prihvaćaju sebe, razvijaju otpornost na pritiske okoline te grade zdrave i sigurne odnose s drugima.

Polaznici će dobiti potvrdu o sudjelovanju na radionici i pisane materijale.

Kada: četvrtak, 01.04.2021. od 19.00 do 20.30

Cijena: 150,00kn

Prijave: [email protected] ili 015813604

Platforma koja će se u ovu svrhu koristiti je Zoom koji je podržan od Europske organizacije za psihoterapiju s obzirom na to da zadovoljava vrlo visoke sigurnosne standarde. Polaznici će prije svakog termina dobiti link preko kojeg će se moći spojiti na Zoom meeting. Postoji ograničen broj mogućih sudionika na edukaciji.

The event is finished.

Datum

01 tra 2021
Završeno!

Time

19:00

Cijena

150,00

Lokacija

Centar Proventus
Centar Proventus d.o.o., Rudeška cesta 179, Zagreb, Hrvatska
Website
https://centarproventus.hr
Kategorije

Organizator

Centar Proventus
Centar Proventus
Tel.
01 5813 604
Email
[email protected]
X
QR Code

Comments are closed.