NOVI Online ciklus otvorenih grupa podrške: Dan po dan

Prvi online ciklus otvorenih grupa podrške „Dan po dan“ je iza nas! Potvrdio nam je da ovakav način rada može biti koristan u situaciji u kojoj se nalazimo. Može nam donijeti nova poznanstva, priliku da podijelimo što nas muči, da na kreativan način dođemo do novih spoznaja o sebi, ali i učimo iz tuđih iskustava. Stoga najavljujemo novi ciklus, ovaj put u popodnevnom terminu, utorkom od 18.00 do 19.30.

Ako ti je već dosta i virusa i zaštitnih mjera, imaš potrebu s nekim razgovarati, osjećaš se usamljeno, nemirno i nedostaje ti razmjena doživljaja s drugima, ili želiš saznati kako je drugima u ovoj situaciji i naučiti što ti još može pomoći u nošenju s vlastitim mislima i osjećajima, ovo je program za tebe!

Centar Proventus započinje sa psihoedukativnim ciklusom otvorenih grupa podrške „Dan po dan“!

Pridruži nam se u svim ili nekima od termina i zajedno ćemo lakše prebroditi sadašnje razdoblje s ponešto znanja i vještina koje može ponuditi Centar Proventus te pregršt podrške i dijeljenja iskustava što možemo dati jedni drugima!

 

Teme i kratki opis svakog susreta:

28.04. – A kako sam ja?

Tako jednostavno pitanje, a često ni sami ne znamo na njega odgovor. Kroz različite vježbe otkrivat ćemo kako smo i što nam treba. Zavirit ćemo u svoje trenutni unutarnji svijet i potrebe. Samo ako znamo što nam treba možemo za time posegnuti. Također, na ovom susretu ćemo se podsjetiti tko smo i što nam je važno. Podijelit ćemo jedni s drugima situacije u preteklom razdoblju koje su kod nas izazvale ugodne i neugodne emocije.

05.05. – Mislim, dakle znam?

Naše misli su bezbrojne i lete u svim smjerovima te nam mogu olakšavati i otežavati. Iako često jako vjerujemo u njihovu točnost, one zapravo ne moraju imati puno veze sa stvarnošću. Važno je zato naučiti prepoznati pogreške u mišljenju koje svi radimo i preispitati ih. Kada izazovemo svoje misli, one počnu zvučati manje uvjerljivo i teže upravljaju našim osjećajima i ponašanjima.

12.05. – Usamljenost

Mnogo se ljudi u današnje vrijeme osjeća usamljeno i otuđeno od drugih. O usamljenosti se puno govorilo i istraživalo i prije koronavirusa, a sada kada su nam kontakti s drugima dodatno ograničen ona može još više doći do izražaja. Na ovoj susretu preispitat ćemo neka uobičajena uvjerenja o usamljenosti, upoznati se sa svojom usamljenošću i bliskim odnosima te pokušati otkriti što nas sprečava u povezivanju s drugima.

19.05. – Suosjećanje sa sobom i drugima

Učimo kako brinuti o sebi i drugima, a da to bude motivirajuće te bez okrivljavanja i prozivanja. Male stvari u komunikaciji čine čuda u smjeru boljeg razumijevanja. Zapitat ćemo se kakvi smo mi u odnosu s drugima, što nam treba od odnosa i dobivamo li to, te što drugima treba. Pokušat ćemo ući u tuđe cipele, ali i razvijati suosjećanje prema sebi.

26.05. – Osvrt oko sebe

Kako izgleda tvoj put kroz karantenu/izolaciju? Kakvo je bilo proteklo razdoblje, a što očekuješ od budućnosti? Što ti je najteže? Što sada znaš o sebi, a nije ti bilo vidljivo do sada? Prisjetit ćemo se nekih svojih snaga, ali i slabosti u stresnim situacijama. Na kraju, zaokružit ćemo ovo naše grupno putovanje i sumirati kako nam je bilo i što smo naučili.

 

Prijave: Prijaviti se možete na e-mail adresu [email protected] ili broj 01 5813 604. Svakako napomenite na koje termine želite doći. Prije početka svakog susreta, prijavljenima ćemo poslati link preko kojeg će se uključiti. Na jednom susretu može sudjelovati najviše 15 osoba.

Grupe podrške održavat će se online. Platforma koja će se u tu svrhu koristiti je Zoom koji je podržan od Europske organizacije za psihoterapiju s obzirom na to da zadovoljava vrlo visoke sigurnosne standarde.

Kada: 28.04., 05.05., 12.05., 19.05., 26.05.; od 18.00 do 19.30

Cijena: 60,00 kuna po terminu

ili 250,00 kuna za jednokratnu uplatu svih 5 termina

The event is finished.

Datum

28 tra 2020
Završeno!

Time

18:00

Cijena

60,00*

Lokacija

Centar Proventus
Centar Proventus d.o.o., Rudeška cesta 179, Zagreb, Hrvatska
Website
https://centarproventus.hr
Kategorije

Organizator

Centar Proventus
Centar Proventus
Tel.
01 5813 604
Email
[email protected]
X
QR Code

Comments are closed.