Besplatni webinar putem FB stranice Centra Proventus

Besplatni webinar: Ranjivost samopoštovanja u adolescenciji

Mi ljudi imamo nešto što zovemo slika o sebi, odnosno vlastiti doživljaj sebe. Jedan aspekt slike o sebi koji naviše utječe na naš život je samopoštovanje, odnosno naše vrednovanje samih sebe, nešto poput ocjene koju dajemo samima sebi. Samopoštovanje već zvuči kao tema koja je pomalo dosadna, pretjerano sveprisutna… O njemu se piše u člancima za raznoliku publiku, a tako zvana „self-help“ literatura puna je savjeta o tome kako povećati samopoštovanje.

Adolescencija je vrlo izazovno razdoblje za doživljavanje sebe zbog složenih razvojnih zadataka poput formiranja vlastitog identiteta, sve veće važnosti vršnjačkih odnosa, niza pritisaka iz okolina na području obrazovanja, izgleda, interesa i/ili rizičnih ponašanja, a istovremeno nedovoljno razvijenih kapaciteta da se sve to kritički sagleda. Mladi su osjetljiviji na poruke o sebi iz okoline i lakše ih pogađaju, a istovremeno su često izloženi kritikama zbog onoga što ih zanima ili ne zanima, kako se oblače, kako se ponašaju, koliko se trude… Sve to predstavlja rizik za njihovo samopoštovanje, a time i mentalno zdravlje.

Kako od šume informacija o samopoštovanju vidjeti drvo, neku srž onoga što određuje zdrav razvoj samopoštovanja? Što sve može utjecati na nisko samopoštovanje u adolescenciji i kako onda ono određuje druge aspekte funkcioniranja? Što može pomoći da mladi sebe vide realističnije i budu bolji prema sebi?

Webinar je besplatan, namijenjen građanstvu i nakon njega se ne dobiva potvrda o sudjelovanju. Vrijeme održavanja je 02.06.2022., 19.30-20.30 sati.
Svi zainteresirani će moći pratiti webinar preko Facebook stranice Centra Proventus.

The event is finished.

Datum

02 lip 2022
Završeno!

Time

19:30 - 20:30
Kategorije
QR Code

Comments are closed.