Primjena terapije igrom u savjetodavnom i psihoterapijskom kontekstu

Zašto je osmišljen program “Primjena terapije igrom u savjetodavnom i psihoterapijskom kontekstu“?

Dvogodišnji program edukacije iz psihoterapije igrom namijenjen je za psihoterapeute i savjetodavne terapeute koji žele steći specifična znanja i vještine iz terapije igrom za primjenu u radu s djecom i njihovim obiteljima te postati Registrirani terapeuti igrom.

Radionice su usklađene sa Zakonom o psihoterapijskoj djelatnosti, standardima od Europske organizacije za psihoterapiju (EAP) i Američke organizacije za terapiju igrom (APT).

Program se odvija jednom mjesečno te u edukaciji sudjeluju međunarodno priznati stručnjaci.

APT-Approved-Provider-Logo

Centar Proventus je ovlašteni centar za održavanje edukacija iz terapije igrom, registriran pod brojem #15-416.

Kome je edukacija namijenjena?


Namijenjena je

Psihoterapeutima i savjetodavnim terapeutima.

Što ćeš naučiti?


Igra kao prirodna potreba djece važan je komunikacijski kanal kroz koji djeca mogu primiti potrebnu podršku i prostor za proradu stresnih situacija s kojima se ona i njihove obitelji suočavaju. Upravo zato se terapija igrom pokazala kao izvrstan način rada s djecom i obiteljima. Neke od tema edukacije su:

  • Dijete i obiteljski sistem
  • Oblici nedirektivne terapije igrom
  • Model integrativne terapije igrom
  • Proces terapije igrom u radu s djetetom i roditeljima
  • Teme u terapiji igrom
  • Ekspresivne tehnike u terapiji igrom
  • Filijalna terapija igrom
igra-3

Tko vodi edukaciju?


Glavne voditeljice edukacije

Tatjana Gjurković i Tea Knežević

tea-i-tatjana2

Kako je edukacija organizirana?


Edukacija se održava jednom mjesečno u trajanju od 16 školskih sati (petak i subota od 9.30 – 17.00).
Svaki dan se sastoji od 4 blokova u trajanju od 90-120 minuta. Između blokova predviđene su dvije kraće pauze te jedna pauza za ručak u trajanju od 60 minuta.

Po čemu su naše edukacije posebne?


Za nas svaki polaznik je jedinstven te želimo upoznati upravo vašu jedinstvenost, podržati i poticati razvoj vaših potencijala. Kada se susretnemo na našim edukacijama, svjesni smo da svaki od polaznika ima već prethodno životno iskustvo, stečeno znanje i vještine u sklopu različitih vrsta prethodnih obrazovanja. I želimo to poštivati i cijeniti zbog čega u svom pristupu prenošenja znanja i vještina, uzimamo u obzir iskustvo i znanje svakog polaznika. Smatramo to njegovom polazišnom točkom te je uklapamo u potrebe grupe i same edukacije. Drugim riječima, u svakom našem obliku rada njegujemo takozvani pristup usmjeren na osobu.

Upravo zato naše edukacije su iskustvene i transformativne. Želimo potaknuti svakog polaznika da otkrije o sebi neke stvari koje možda nije znao/la da zna, nije do sada otkrio/la da može. Potičemo vas da povežete svoje dosadašnje znanje i iskustvo s onim kojim vam mi nudimo kako biste isto mogli integrirati u svoju praksu. Smatramo a i praksa nam to opetovano dokazuje da je to najbolji način da nova znanja i vještine postanu dio vas i vaše prakse.

U kreiranju svih naših programa (predavanja, vježbi, pitanja za diskusiju, primjera, demonstracija) puno promišljamo o vama i vašim potrebama. Želimo odgovoriti na potrebe koje smo kroz vlastito iskustvo ili u radu s vašim kolegama prepoznali da se jako često pojavljuju te vam ponuditi sadržaj kako biste zadovoljili te potrebe bilo da je riječ o potrebi za novim znanjem, emocionalnom podrškom, novim vještinama ili nečem sličnom

U brojnim evaluacijama, dobili smo povratnu informaciju da se polaznici osjećaju prepoznato, prihvaćeno i uvaženo zbog čega nam se opetovano vraćaju. U nastavku su izjave nekih od naših dosadašnjih polaznika:

Koji su uvjeti za prijavu u edukaciju iz psihoterapije igrom:


igra-5

– Završen studij psihoterapije
– Završena uvodna edukacija iz psihoterapije igrom
– Članstvo u Hrvatskoj udruzi za terapiju igrom
– Minimalno jednogodišnje iskustvo u radu s djecom
– Osnovna teoretska znanja iz razvojne psihologije, dječje i adolescentne psihopatologije, psihologije ličnosti, psihoterapije, etike (prilaže se dokaz o odslušanim kolegijima)
– Poznavanje engleskog jezika dovoljno za praćenje edukacije i proučavanje literature.
– Uz navedeno, kandidati trebaju poslati CV, pristupnicu te pristupiti intervjuu s voditeljicama edukacije.

Cijena jedne godine edukacije: 12.000,00kn*

*(moguće plaćati u 12 rata)

Cijena uključuje:
-136h edukacije
-Praćenje i poticanje razvoja svakog studenta
-Pisani materijali
-Čitanje i evaluaciju eseja
-Knjiga “Terapija igrom, 2.izdanje” autorice Tatjane Gjurković
-Osvježenje tijekom pauza

preloader